Yeni Gezi Duraklarımız Uzaymer İle Omnia Nişasta Oldu

Eral öğrencileri rutin gezi programları kapsamında geçtiğimiz aylarda Omnia Nişasta fabrikası ile Uzaymer’i gezdi.

Kimya öğretmenlerimizden Özlem Şahan Ertek önderliğinde 10. sınıf öğrencilerimiz OMNİA NİŞASTA FABRİKA gezisine katıldı. Yaklaşık 30 öğrencimizin katıldığı gezi oldukça eğiticiydi. Gezide Mısır nişastasından yola çıkılarak, glikoz, maltoz gibi tatlandırıcıların yapım aşaması gösterildi. Laboratuvar aşamaları tek tek anlatıldı. Fabrika yetkilileri merak ettiğimiz tüm konularda gerekli tüm açıklamaları yaptı. Öğrencilerimiz açısından oldukça verimli bir geziydi.
Biz diğer ziyaretimiz ise Uzaymer’e oldu. Gezimize öğretmenlerimizden Neslihan Altıok, Pınar Karaca, Seda Demir ile 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizden 57 kişi katıldı. Gezimizde önce üniversite hocalarından Aysun Hoca; güneş sistemi ile ilgili sunum yaptı teleskopla havayı inceledik. Aslında Satürn gezegenini teleskopla görmemiz gerekiyordu ama hava bulutlu olduğu için gözlemleyemedik. Çocukların ilgisini çeken bir gezi oldu. Önümüzdeki süreçlerde bu tarz gezilerimiz devam edecektir
Merkezde bulunan 30 cm Schmidt – Cassegrain ve 11cm Newtonian tipi optik teleskoplarla eğitim amaçlı gözlemler yapılmaktadır. Gezegenler, ay, güneş lekeleri, yıldız kümeleri ve bulutsu gözlemleri Ç.Ü. astronomi topluluğu tarafından gerçekleşmektedir.
Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma Uygulama Merkezi’nde (UZAYMER) Aysun Akyüz, M. Karakılçık, M. Kandırmaz, E. Çekmecelioğlu tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Ersan Altıok Temel Lisesi öğrencileri periyodik olarak öğretmenler gözetiminde UZAYMER‘e götürülmekte, orada yapılan araştırmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmaktadır.