S.S.S

ERAL OKULLARI’NA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

Eral Okulları’nda iyi bir eğitim almak isteyen her öğrenciye yer var.
Öğrenirken eğlenen, sorgulamayı, düşünmeyi ve araştırmayı hayatının merkezine koymak isteyen her öğrenci Eral Okulları’na kayıt yaptırabilir.

Okulumuzun türü nedir?

Eral Okulları, MEB müfredatının uygulandığı ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren, deneyimleyerek öğrenmeyi eğitim anlayışının temeline koyan ve 6 gün eğitim veren özel bir okuldur.

Etüt ve birebir eğitim nasıl olacaktır?

Hafta içi okul saatleri dışında, hafta sonu ise Cumartesi günleri öğrencilerin ihtiyaçları, eksikleri saptanarak kurs programları uygulanacaktır.

Rehberlik çalışmaları nasıl yapılacaktır?

Bize göre mutlu, özgüvenli ve iletişim becerisi yüksek bir öğrenci, başarılı olmanın ilk şartlarını yerine getirmiş bir öğrencidir. Bu nedenle biz Eral Okulları eğitimcileri olarak okul-öğrenci-veli iş birliğinin öğrencinin eğitim hayatında tuttuğu yeri önemsiyoruz. Öğrencilerimizin eksik ve gereksinimlerine göre belirlediğimiz her öğrenciye özel rehberlik ve eğitim koçluğu sistemimizle onları duygusal ve mental açıdan da destekliyoruz.

Okulumuzda hangi yayınlar kullanılacaktır?

Devletin ücretsiz olarak verdiği kitaplara ek olarak kayıt yaptıran her öğrenciye ücretsiz eğitim seti (tarama sınavları, deneme sınavları, yaprak testler, soru bankaları) verilecektir.

Basında çıkan haberler kafamızı çok karıştırıyor, hangi kaynağa inanmalı?

Her geçiş ve yenilik döneminde olduğu gibi yazılı ve görsel basında asılsız ve dayanaksız haberler yapılıyor ve yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi açıklaması bir tarafa 28 Şubat’ta Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelgede Temel Liselerin katsayı yada üniversiteye yerleştirmede özel ve devlet okullarından hiç bir farkı olmayacağı kanunla kesinleşmiştir.

Temel lise ve dershane yerine gelen özel öğretim kursu farkı nedir?

Öğrenciler Temel Lisede tüm dersleri tek bir noktada çözebiliyorken yeni yönetmelikte özel öğretim kursları yasal olarak tek bir binada maximum 3 dersten destek verebileceklerdir. Yasal olmayan kurumların kapatılması devam edecektir.

Devlet desteği nasıl ve ne kadar olacak?

Devlet desteği başvuruları ağustos ayı ile eylül ayının başında yapılmaktadır. Sosyo – ekonomik durumu, kardeş sayısı ve not ortalaması gibi pek çok kritere uyan velilere 2016 – 2017 eğitim öğretim yılında ilkokula 3.440 TL ortaokula 4.000 TL eğitim öğretim desteği sağlandı. 2017 – 2018 sezonunda verilmesi planlanan destek miktarı henüz açıklanmamıştır.

Var olan devlet lisesinden mezun olmak ile Eral Okulları'ndan mezun olmak arasında ne fark vardır?

Üniversiteye girişte şartların eşit olabilmesi için katsayı farkı önceki yıllarda kaldırılmıştı. Şu anda açık liseden mezun olmak ile var olan okulunuzdan ya da temel liseden mezun olmak arasında fark yoktur.

Temel lisede görülen dersler, özel okul ya da devlet okulunda görülen dersler farklı mı olacak?

Temel lisede görülen dersler devlet okullarındaki müfredatın tamamını kapsamakla birlikte; Yabancı dil, seçmeli dersler ve sosyal etkinlikler yönünden daha zengindir.

Telefon kullanmak serbest mi?

Öğrencilerimizin ders saatlerinde konsantrasyonunun dağılmaması adına ders başlangıcında telefonları toplanıp, çıkış saatinde iade edilir.

Kıyafet zorunluluğu var mı?

Öğrencilerimiz okula kayıt esnasında okul idaresinden almış oldukları kıyafetler ile öğrenimlerine devam ederler.

Robotik kodlama dersini aktif olarak veriyor musunuz?

Bilim ve teknolojinin giderek daha fazla önem arzettiği günümüzde, bilimle gelişen öğrenciler için uygulamalı olarak robotik kodlama dersleri verilmektedir.

Cumartesi günleri okula gelmek zorunlu mu?

Cumartesi günleri öğrencilerimize ders tekrarı yapılıyor olduğundan gelmelerinin kendileri için olumlu olacağı görüşündeyiz.

Yaz Kampı tarihleri ve program içeriği nedir?

Yaz Kampı ile ilgili tüm detaylar Lütfen Buraya tıklayın.