Neslihan Altıok

1982 yılında Adana‘da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Adana’ da tamamladı. 2000 yılında yüksek öğrenim hayatına Çukurova Üniversitesi Fen -Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünde başladı. Bölümü 2004 yılında yüksek başarı derecesi ile bitirdi ve 2005 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tezsiz yüksek lisans programını tamamladı.

Lisans eğitimi sırasında katı hal fiziği ve termodinamiğe olan yakın ilgisi, sayısız araştırmaları onu bölümümde başarı dereceleri yapmaya kadar yükseltti.

2007 yılında üniversite sıralarını paylaştığı Ersan Altıok ile hayatını birleştirdi. 2011 ve 2015 doğumlu AREN ve ARES isimli iki erkek çocuğu dünyaya getirdi.

2003 yılından bu yana olan öğretmenlik hayatında; öğrenci-veli iletişimi, performans yönetimi, zamanı doğru kullanma, sınav kaygısı, kolay fen bilgisi, ders çalışma teknikleri vb. konularda sayısız seminer verdi ve deneyimlerini öğrencileri ile paylaşarak artırmakta.

2003 yılından bugüne dek özel eğitim kurumlarında fizik-fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. Hâlihazırda ERAL okullarının Fizik-Fen bilgisi kurucu öğretmenliği görevine devam etmektedir.

Altıok, Latin dansları ve Sirtaki ye olan merakının yanında iyi bir voleybolcu ve tekvandocudur. Doğa yürüyüşlerine katılmayı ve dünya mutfaklarına olan merakından dolayı yemek yapmayı seviyor. Yoğun iş temposuna rağmen dostları ile uzun masa sohbetleri ve çocukları ile vakit geçirerek dinlendiğini söylüyor.