Eral’lı olmanın altın kuralları

Bu kuralların amacı ERAL Koleji’nde disiplin ortamı oluşturmak ve burada geçirilen zamanın doğru ve verimli kullanılmasını sağlamaktır

• ERAL Koleji‘nin kapısından giren her öğrenci ERAL kurallarını kabul etmiş sayılır.
  • ERAL’lı öğrenci ders içinde veya dışında öğretmenlerine, arkadaşlarına, personellere saygılı, ölçülü ve dürüst davranmak zorundadır.
  • ERAL’lı öğrenci okula girişte cep telefonunu bilgi işlem birimine teslim eder. Öğle arası dışında cep telefonu kullanımı yasaktır. Annemi arayacağım, telefonuma bir bakayım, mesaj gelecekti vs gibi bahaneler kabul edilmez. Ailesi ile iletişim kurmak isteyen öğrenci ERAL kurum hattını kullanır.
  • ERAL‘lı öğrenci etüt salonlarında, sınıfta gürültü yapmaz, diğer arkadaşlarının dikkatini dağıtacak türde bir davranış sergilemez.
  • ERAL’lı öğrenci öğretmeni derste iken dersi bölmez acil durumlar için bilgi işlem birimi yardımıyla öğretmenine ulaşır.
  • ERAL’lı öğrenci etüt salonunda ve sınıfta yiyecek tüketmez.
  • ERAL’lı öğrenci okul içinde kesinlikle sigara kullanmaz.
  • ERAL’lı öğrenci çevreye ve bina komşularına duyarlıdır.
  • ERAL’lı öğrenci çalışması bittikten sonra kendinden sonra çalışacak arkadaşları için masasını ve sırasını mutlaka temiz bırakır.
  • ERAL’lı öğrenci ders çalışmak için gerekli doküman ve materyallerini yanında getirir.
  • ERAL’lı öğrenci dinlenmek için bahçeyi kullanır, dışarıya çıkmaz.
  • ERAL’lı öğrenci okulun mutfağının ERA öğretmeni ve personeline ait olduğunu bilir. Çay, kahve vs gibi ihtiyaçlarını kantinden karşılar.
  • ERAL’lı öğrenci sekreterlikte, giriş kısmında oturmaması gerektiğini bilir.
  • ERAL’lı öğrenci okuldaki tuvaletleri temiz kullanır, çünkü kendinden sonra girecek arkadaşlarının olduğunu bilir.
  • ERAL’lı öğrenci okul sınırları içerisinde özel eşyalarının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilir. Çanta, cüzdan, para, ziynet eşyası, cep telefonu vb. değerli eşyalarının kaybolmaması için elinden gelen hassasiyeti gösterir. Kaybolması durumunda sorumluluğun okula ait olmadığını bilir.
  • ERAL’lı öğrenci etüt salonunda olmadığı zamanlarda çalışma masasında eşyalarını bırakmaz, rezervasyon yapmaz kendisinden sonra gelecek arkadaşı için yer oluşturur.
  • ERAL’lı öğrenci okula ve derse geç kalmaz, geç kalırsa sınıfa girmeden önce idareden geç kağıdı alması gerektiğini bilir.
  • ERAL’lı öğrenci okula gelirken okul kıyafetlerini eksiksiz giyer.
  • ERAL’lı öğrenci okul içi disiplin kuralları gereği aldığı uyarı cezalarından dolayı sosyal organizasyonlara katılmayacağını bilir.