Eral İlk ve Orta Okul Müdürü Fatma Cihan, okulumuzun açılışında açılış konuşmasını yaptı

Sayın Velilerimiz, Saygıdeğer Kurucularımız, Değerli öğretmen Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrencilerim,

İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Özel Eral Okuluna hoş geldiniz.

Yeni bir eğitim yılının ilk gününde ve ilköğretim haftasının kutlandığı Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın heyecan ve gururu içindeyiz.

Geleceğimizin Güvencesi Sevgili Öğrencilerim;

Amacımız Başöğretmenimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün hedef gösterdiği “Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma” yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir.

Sevgili öğrenciler, gündelik hayatta karşılaştığımız küçük ya da büyük kişisel sorunlar büyük başarıların önünde engel değildir. Hepimizin önünde çok güzel bir örnek var, “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK” önemli olan arzulu, sabırlı ve inançlı olmaktır.

Hep onun izinde ve yolunda yürüyeceğimize ERAL OKULLARI olarak Ant içtik.

Sayın Velilerimiz;

ERAL OKULLARI olarak bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın. Çocuklarınız okulda bulunduğu süre içerisinde; gerekli olan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıkları, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, bir üst öğrenim kurumuna hazırlık için gerekli donanıma sahip olmayı öğrenecektir. Sonuçta kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı, yüksek karakterli bir insan olacaktır.

Çocuklarınızı güvenip bizlere emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Öğretmenler kılavuzdur. İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk yapmak hepimizi mutlaka mutlu sona ulaştırır. Yüreğinizdeki sevgiyi, belleğinizdeki bilgiyi, kişiliğinizdeki ki çizgiyi, sevgili yavrularımızla paylaşacağınızı biliyorum.

Bu anlayış ve kararlılıkla; geleceğe güven, meslekte özveri ve saygı ilkeleri ile birbirine kenetlenmiş bir ekip olarak, beynini, gönlünü, yüreğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerimin kendilerine düşen büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını biliyorum. Onun için şevk, heyecan ve azimle görevlerinizi yapacağınızdan ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçireceğimize inancımın tam olduğunu belirtmek isterim.

Bu yolda bizlerle olan, bizlere her türlü desteği veren Atatürk’ün izinde yollarına devam için AND içen, eğitime gönül vermiş ve eğitim adına gecesini gündüzüne katan kurucularımıza da teşekkür ederim.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dileğiyle hepinize sevgi ve saygılar.

Fatma Cihan
ERAL OKULLARI İlk ve Orta Okul Müdürü