Editör

“Başarı yolculuğunda hep birlikte olmak dileğiyle”

editor

Okulumuzun ilk yılında, sizinle birlikte doğrusuyla yanlışıyla bir çok güzelliğe imza attık. Yaşanmışlıkların vücut bulduğu bu dergiyle size yeniden ulaşmak istedik. Amacımızı hatırlatmak istedik.
Öğretim, öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, araçları gereçleri sağlama ve öğrenmede yol gösterme işidir. Eğitim ise yeni kuşakların, toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgi ve beceri anlayışları edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine yardım etmedir. Eğitim ve öğretim ancak birlikte yapıldığında sağlıklı sonuçlar verebilir. Biz, ERA ailesi olarak gençlerin mutlu olabilecekleri bir ortamda bilgilenmelerinin doğru olduğuna inandık. Kısa sürede çok yoğun bir çalışmayla size bu ortamı sunmaya çalıştık. En iyi bildiğimiz işi yaparak, bu kadroyla karşınıza çıktık. Sınıf ortamında kazanılan bilgilerin, birebir derslerle ve düzenli ödevlerle desteklendiğinde pekişeceğinizi bildiğimiz için diğer kurumlardan farklı olarak özel derslerle yardımcı olmaya çalıştık. Bu, işin öğretim kısmıydı. Ve bunun, sizi yorabileceğinizi düşünüp keyif alabileceğimiz sosyal ortamlar yarattık. Yıl içerisinde yaptığımız gezi ve sosyal aktivitelerle hem sizleri ders ve sınav stresinden uzaklaştırmayı amaçladık hem de bu etkinliklerle motivasyonununuz artacağına inandık.

Biliyoruz ki bir öğretmen, geçmişin öğreticisi geleceğin kurucusudur. Biz de sizin hayatınıza dokunarak, sizin için güzel şeyler yapmak istiyoruz. Siz bizim de çocuklarımızsınız. Tabi ki hep biz yapmadık. Sizin yaptığınız güzel şeyleri de bu dergide paylaştık. Yani siz de bizim hayatımıza dokundunuz. Bize güvendiğiniz için teşekkür ederiz.

Kuşkusuz, ERA çatısı altında yapılan tüm etkinlikleri, aktiviteleri bir dergi içerisine sığdırmamız mümkün değil. Koskoca bir yıl içerisinde olup bitenleri, yüzlerce sayfaya sığdırmaya çalışsak da yetmeyecektir. Bu sebeple, her şeyi özetlemeye, her şeyden tadımlık koymaya çalıştık. Sonraki sayılarımızda ERA’da yaşanan gelişmeleri yine sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Başta Yönetim Kurulumuz olmak üzere, dergimizin hazırlanmasında emeği geçen, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, mezunlarımıza, bültenimize fotoğraf ve gönderdiği yazılarla dışarıdan destek veren dostlarımıza yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. Hepinizin ellerine, emeklerine sağlık.

ERA ailesi günden güne büyümeye, güçlenmeye ve adından başarılarla söz ettirmeye devam edecektir.
Başarı yolculuğunda hep birlikte olmak dileğiyle.

Esen kalın.

Sezen YILMAZ