Erallı Olmanın Altın Kuralları

ERAL Okullarında bu kuralların belirlenmesinin amacı; disiplinli bir ortam oluşturmak, burada geçirilen zamanın daha doğru ve daha verimli kullanılmasını sağlamaktır.

• Eral Okullarının kapısından giren her öğrenci ‘’ERAL KURALLARINI’’ kabul etmiş sayılır.
  • Erallı öğrenci, Eral ailesinin bir bireyi olmayı kabul edip ona göre davranışlarını şekillendirmelidir.
  • Erallı öğrenci; ders içinde veya dışında öğretmenlerine, arkadaşlarına, personellere saygılı, ölçülü ve dürüst davranmak zorundadır.
  • Erallı öğrenci okula girişte cep telefonunu bilgi işlem birimine teslim eder. Öğle arası dışında cep telefonu kullanımı yasaktır. Annemi arayacağım, telefonuma bir bakayım, mesaj gelecekti vs. gibi bahaneler kabul edilmez. Ailesi ile iletişim kurmak isteyen öğrenci okulumuzun kurum hattını kullanır.
  • Erallı öğrenci, okul forması üzerindeyken zaman ve mekan fark etmeksizin davranışlarına dikkat etmelidir.
  • Erallı öğrenci; etüt salonlarında, sınıfta gürültü yapmaz, diğer arkadaşlarının dikkatini dağıtacak türde bir davranış sergilemez.
  • Erallı öğrenci, öğretmeni dersteyken dersi bölmez acil durumlar için bilgi işlem birimi yardımıyla öğretmenine ulaşır.
  • Erallı öğrenci okul içinde veya çevresinde kesinlikle sigara kullanmaz.
  • Erallı öğrenci çevreye ve bina komşularına duyarlıdır.
  • Erallı öğrenci çalışması bittikten sonra kendinden sonra çalışacak arkadaşları için masasını ve sırasını mutlaka temiz bırakır.
  • Erallı öğrenci ders çalışmak için gerekli doküman ve materyallerini yanında getirir.
  • Erallı öğrenci, dinlenmek için bahçeyi kullanır; dışarıya çıkmaz.
  • Erallı öğrenci, okulun mutfağının öğretmene ve personele ait olduğunu bilir. Çay, kahve vs. gibi ihtiyaçlarını kantinden karşılar.
  • Erallı öğrenci; sekreterlikte, giriş kısmında oturmaması gerektiğini bilir.
  • Erallı öğrenci, okuldaki tuvaletleri temiz kullanır çünkü kendinden sonra girecek arkadaşlarının olduğunu bilir.
  • Erallı öğrenci, okul sınırları içerisinde özel eşyalarının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilir. Çanta, cüzdan, para, ziynet eşyası, cep telefonu vb. değerli eşyalarının kaybolmaması için elinden gelen hassasiyeti gösterir. Kaybolması durumunda sorumluluğun okula ait olmadığını bilir.
  • Erallı öğrenci etüt salonunda olmadığı zamanlarda çalışma masasında eşyalarını bırakmaz, rezervasyon yapmaz kendisinden sonra gelecek arkadaşı için yer oluşturur.
  • Erallı öğrenci, okula ve derse geç kalmaz; geç kalırsa sınıfa girmeden önce idareden geç kağıdı alması gerektiğini bilir.
  • Erallı öğrenci, okula gelirken okul kıyafetlerini eksiksiz giyer.
  • Erallı öğrenci, okula getirilmesi uygun olmayan materyalleri getirdiğinde disiplin suçu alacağını bilir.
  • Erallı öğrenci, okul içi disiplin kuralları gereği aldığı uyarı cezalarından dolayı sosyal organizasyonlara katılamayacağını bilir.
  • Erallı öğrenci, okul dışında adli bir vakaya karışmasından dolayı okulda da adına disiplin işlemlerinin gerçekleştirilebileceğini bilir.